choi-hong-hi-desk

De geschiedenis van Taekwon-do

De Taekwon-do stijl welke wij beoefenen is vastgelegd door de grondlegger van het Taekwon-do, de Zuid-Koreaanse Generaal Choi Hong Hi (1918 – 2002). Tijdens zijn jeugd maakte hij kennis met de Koreaanse gevechtskunsten zoals Tae Kyon en Soo Bak Gi welke al meer dan 1300 jaar geleden bestonden.

Het Tae Kyon maakte alleen gebruik van beentechnieken zowel aanval als verdediging. Het hedendaagse Taekwon-do maakt nog steeds veelvuldig gebruik van deze beentechnieken.

 

choi-hong-hi

Tijdens de Japanse Bezetting van Korea (1905 – 1945) heeft hij in Japan kennis gemaakt met het Karate. Vanaf 1946 is Choi Hong Hi begonnen de technieken systematisch te ontwikkelen, waarna hij in 1955 deze nieuwe gevechtskunst de naam Taekwon-do gaf.

In 1959 werd Generaal Choi benoemd tot President van de Koreaanse Taekwon-do Associatie (KTA). Zeven jaar later, op 22 maart 1966, richtte hij de International Taekwon-do Federation (ITF) op. Als grondlegger van Taekwon-do en voorzitter van de ITF had hij mogelijkheden om zijn kunst met vele leerlingen te delen.

Generaal Choi heeft zijn leven gewijd aan de ontwikkeling van Taekwon-do, een moderne krijgskunst gebaseerd op traditionele waarden, filosofie en training. Generaal Choi Hong Hi overleed aan kanker op 15 juni 2002 in zijn geboorteland Korea (DPRK).

 

korea-map