theorie

Sabum Pieter Speelman

Mijn naam is Pieter Speelman (6e Dan) en ik ben in 1978 begonnen met Taekwon-do in Krommenie (Black Belt Club) en vanaf 1984 in Amsterdam (Taekwon-do vereniging Chung-Mu). Vanaf 1988 geef ik ook les in het Taekwon-do. Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 was ik lid van de Nationale Selectie Sparring (wedstrijden). Na mijn wedstrijdperiode heb ik mij wat meer toegelegt op de techniektraining.

Vanaf 2000 ben ik lid van het Nationale Team Opleidingen welke nationale trainingen verzorgd om zodoende gelijkschakeling van techniek in Nederland te bewerkstelligen. Daarnaast volg ik Seminars bij Choi Jung Hwa, 9de Dan Taekwon-do en president van de International Taekwon-do Federation (ITF).

Tevens verzorg ik de lessen in Assendelft (gymzaal ‘de Springplank’).


marcel

Sabum Marcel Hildering

Ik ben Marcel Hildering (4de Dan) en als assistent van Pieter sta ik hem iedere vrijdag bij tijdens de jeugdlessen. Als één van Pieter zijn eerste leerlingen ben ik al ruim 14 jaar actief in het ITF Taekwon-do. Tevens verzorg ik samen met Gerard de lessen op maandagavond in Krommenie (gymzaal ‘de Evenaar’).

Op wedstrijdgebied sta ik momenteel nog steeds op de mat en ik heb al de nodige ervaring opgedaan. Daarnaast ben ik gecertificeerd LSE Tiger instructeur. Als leraar probeer ik het Taekwon-do zo goed mogelijk uit te dragen en mijn doel is om mensen net zo enthousiast te krijgen als dat ik zelf ben. Ik vind het erg leuk om veel samen te werken met andere Taekwon-do verenigingen, zoals onze vrienden van Team Carvalho Sports in Delftgauw en Chung Mu in Amsterdam.


dropkick

Boosabum Gerard Tijmons

Mijn naam is Gerard Tijmons (3de dan) en in 2002 ben ik begonnen met Taekwon-do. Eerst bij andere scholen en sinds enkele jaren alweer bij Him Yoo Sool. De grote diversiteit van Taekwon-do spreekt mij ontzettend aan. Je kunt je ontwikkelen op tal van vlakken, zowel fysiek als mentaal en binnen alle trainingsdisciplines.

Zelf probeer ik mij ook zo allround mogelijk te ontwikkelen en dit ook te stimuleren bij anderen. Hierbij vind ik een goede instelling, inzet en plezier het aller belangrijkste. In de lessen probeer ik daarom ook veel variantie in oefeningen te doen. Daarnaast train ik zelf ook regelmatig met andere taekwon-doïns om van elkaar te leren en samen beter te worden.


instructors

Andere Boosabums

Naast de reguliere leraren staat er soms ook wel eens iemand anders voor de les. Dit zijn de andere Boosabums zoals bijvoorbeeld Yama Kaliuosh (2de dan) of Samantha Booij (1ste dan).

Dangraadhouders

Bovenstaande leraren hebben inmiddels al een aantal dangraadhouders (zwarte banders) opgeleid. Bekijk hier de dangraadhouders die bij Him Yoo Sool trainen.