Master Class Trevor Nicholls

Vandaag was er een Master Class met GM Trevor Nicholls in Bochum, Duitsland. Een goed bezet seminar met deelnemers uit heel Europa en zelfs daarbuiten. We hadden een zeer gevarieerd programma met de onderdelen sparren, breektesten en Tull’s.

Bij het onderdeel sparring ging GM Trevor Nicholls in op de manier van sparren en hoe dat geëvalueerd is in de loop der tijd. Altijd goed om je aan te passen aan de nieuwe ontwikkelingen. GM Trevor Nicholls deelde veel aanwijzingen om in te spelen op de nieuwe ontwikkelingen en gaf ons praktische oefeningen om het toe te passen.

Daarna stonden de breektesten op het programma. GM Trevor Nicholls is zelf een expert op dit gebied en we kregen zijn inzichten om de breektesten te oefenen en goed uit te voeren. Na een uitvoerige uitleg was het tijd om te oefenen op kussens en daarna op planken.

Tenslotte werden de dangraadhouders onder handen genomen op het onderdeel Tull’s. We werden in groepen verdeeld en kregen per dangraad een Master toegewezen. Leuk om de verschillende inzichten te delen.

Al met al een zeer geslaagd seminar en een zeer leerzame dag geweest.

IMG_0622IMG_0593IMG_0655IMG_0637