Verslag WAKO IX (20/02/16)

20160226013423

Afgelopen zaterdag (20/20/2016) was het weer tijd om de wedstrijdmat op te gaan voor wat leden van Him Yoo Sool en een viertal leden van het WFTC. Dit keer deden we mee aan de WAKO IX, een allstyle toernooi dat werd vertegenwoordigd door Karate, Kickboksen, Taekwon-do en Kung-Fu.

Voor iedereen was het weer erg vroeg uit de veren want we moesten om 08.00 uur verzamelen bij Pieter. Toen iedereen er was vertrokken we met z’n allen richting Amstelveen waar het toernooi zou plaatsvinden. Eenmaal daar aangekomen zagen wij dat het wel een erg kleine zaal was voor bijna 300 deelnemers, scheidsrechters en daarnaast ook nog eens toeschouwers. Maar dat mocht de pret niet drukken!

Na het inwegen en het openingswoord mocht Niek namens ons team het spits afbijten op het onderdeel ‘tradiotional forms’. Dit kun je zien als de tuls bij taekwon-do, de karate mensen liepen hier hun kata’s, enzovoorts. Niek koos ervoor om Hwarang (de 8e tul) te lopen en deed dit erg sterk. Je kon duidelijk zien dat hij hard heeft getraind en erg vooruit is gegaan met zijn tuls. Ondanks een hele sterke tul te hebben neergezet moest hij het doen met een welverdiende 3e plaats.

20160226013442

Ook Marcel deed mee aan het onderdeel traditional forms, hij had een grote poule met sterke tegenstanders uit het Karate en Kung-Fu. Het was voor Marcel bijna twee jaar geleden dat hij mee deed met tuls en het was voor hem dus weer even inkomen. Hij koos ervoor om Choi-Yong (de 18e tul) te lopen, deze begon hij heel sterk maar door wat balansverlies en spanning wist hij er niet alles uit te halen wat erin zat. Jammer, maar toch goed gelopen.

20160226013447

Na Marcel was ik zelf aan de beurt, ook op het onderdeel traditional forms. In mijn poule had ik ook tegenstanders uit het Karate en Kung-Fu, een lastige poule met 10 deelnemers. Ik was als een na laatste aan de beurt en kon dus goed zien wat mijn tegenstanders deden. Vooral 2 dames uit het Karate waren erg sterk, mooie en strakke handtechnieken en veel expressie. Met enigzins spanning mocht ik dan eindelijk de mat op, ik koos voor Kwan-Gae (de 10e tul) waarin je veel slowmotion afwisselt met krachtige technieken. De uitvoering en afwerking van de technieken ging al een stuk beter en zo merkte ook ik dat hard werken word beloond. Met de uitslag mag ik niet ontevreden zijn, 4e van de 10 met een goede puntenscore van de jury! En natuurlijk weer een ervaring rijker.

20160226013438

Hierna begon het sparren, onze Patric deed deze keer voor het eerst mee met doorgaand systeem. En hoe, Deze kleine man heeft laten zien dat het knokken in hem zit. Patric had een sterke tegenstander die ook Taekwon-do doet en was ruim een kop groter als Patric. Hij liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en had regelmatig zijn yeop er goed tussen zitten. Helaas heeft hij deze partij op punten verloren maar Patric heeft zeker laten zien wat hij in huis heeft. (Leuk weetje; Patric zijn tegenstander draagt normaal rode band)

In de middag mocht Patric nog een keer aan de bak met sparren, dit keer met pointfighting (punt-stop systeem). Helaas heb ik deze partij niet gezien maar van horen zeggen heeft hij ook hier weer heel goed gespart! Ga zo door Patric!

20160226013441

20160226013425

Ook voor Cherif was het de eerste keer dat hij doorgaand systeem mocht draaien en had meteen een hele lastige tegenstander. Hij startte namelijk in een gewichtsklasse van 60+, dit houd in dat alle gewichten bij elkaar zaten vanaf 60 kilo. Cherif zijn tegenstander was bijna even groot als Marcel, en ook een stuk zwaarder waardoor het voor Cherif lastig was om dichtbij te komen. Hij probeerde het op te lossen met zijn handen maar helaas lukte dit niet altijd en heeft hij veel punten tegen moeten incasseren. Ondanks de zware partij toch goed zijn mannetje gestaan en een welverdiende 3e plaats behaald.

20160226013432

Niek mocht zich ook klaarmaken om te gaan sparren, hij had een kleinere maar zeer dominante tegenstander. Niek begon heel sterk en de partij ging heel gelijk op maar al snel kwam Niek op voorsprong. Ook hierin was weer duidelijk te zien dat Niek erg gegroeid is de laatste tijd. Zijn dwit zat er meer dan eens goed op en hij kon goed omgaan met de druk. Helaas heeft hij de tweede ronde nipt op punten verloren en had hij naar mijn mening zeker de eerste plaats verdiend. Desondanks dik verdiend 2e geworden!

20160226013435

Marcel mocht de dag weer afsluiten in de ‘beruchte’ zwaargewichten poule, dit keer met meer deelnemers dan normaal. In zijn eerste partij begon hij erg sterk tegen een kickbokser en kon zo lekker in zijn spel komen. Met een overduidelijke meerderheid in punten won hij deze partij.

Hierna mocht hij de mat op tegen een jongen van Yokoso, een karatevereniging waarvan we inmiddels weten dat we ze niet moeten onderschatten. Het was een leuke partij om te zien, beide heren bewogen goed maar toch was Marcel te sterk voor zijn tegenstander, weer een partij met winst. Op naar de finale!

In de finale moest Marcel sparren tegen een clubgenoot van zijn eerste tegenstander, deze jongen deed ook Taekwon-do en na een akkefietje even daarvoor merkte je eigenlijk meteen dat dit geen sportieve partij zou worden. Het contact was harder en er werden rake klappen uitgedeeld. De heren waren aan elkaar gewaagd en wilde allebei graag winnen. Na een aantal keren clinchen (en zelfs optillen) kreeg Marcel een zeer onbeheerste klap op zijn achterhoofd. De scheidsrechters vonden het genoeg zo en Marcel zijn tegenstander werd in de laatste 6 seconden gediskwalificeerd. Met bloed, zweet en tranen toch nog een eerste plaats in de pocket!

Hiermee kwam weer een einde aan een leerzame dag en konden we allemaal moe maar voldaan naar huis.

Pieter en Yama, bedankt voor het coachen en natuurlijk ook weer een bedankje voor Nina, de foto’s worden steeds beter!

Taekwon,

Samantha