Verslag Seminar GM Kim Ung Chol (27-28/06/2015)

image

In het weekend van 27 & 28 juni 2015 vond in Leerdam het technisch seminar van Grand Master Kim Ung Chol plaats, dit was iets wat wij echt niet wilden missen en we schreven ons met een klein groepje in om hieraan deel te nemen. Namens Him Yoo Sool namen deel: Pieter, Marcel, Samantha, Niek en Vincent (ook Menno was aanwezig, alleen ditmaal was hij ingeschreven via Chung-Mu Amsterdam).

Op zaterdag 27 juni ontmoetten wij elkaar bij het sportcentrum waar het allemaal zou gaan gebeuren, na wat geklets gauw omkleden en op tijd te zaal in. Toen het commando opstellen werd gegeven, was het zoals altijd even passen, meten en schuiven maar uiteindelijk stonden we. We kregen het commando om ons om te draaien en Grand Master Kim Ung Chol te verwelkomen met groeten en een applaus.

image

We begonnen het seminar met de beruchte rek-routine van deze Grand Master. Deze duurde maar liefst een uur en er zaten aardig wat pittige rekoefeningen bij die zelfs ik met mijn lenigheid lastig vond om uit te voeren. Ondertussen hoorde je iedereen in de zaal zuchten en kreunen. Hierna was het tijd voor wat techniek, we deden loopoefeningen en tuls afgewisseld met uitleg en voorbeelden. Diverse technieken werden ontleed en uitgelegd, waarna hij het demonstreerde met onze eigen Sabum Pieter! Ondertussen was het tijd voor de lunch en konden we relaxen, even een wandelingetje door het dorp met het groepje.

image

Na de lunch was het tijd voor weer een rekroutine, precies hetzelfde als s’ochtends alleen met andere partneroefeningen. Weer een hoop gekreun en gezucht dus… Daarna hebben we nog wat sparringsoefeningen gedaan vooral gebaseerd op traptechnieken. Waar ik nog het meest van onder de indruk was die dag waren zijn naeryo’s (daar zijn die van onze Marcel niets bij :-P). Om half 4 was het voor Niek en Vincent klaar en konden zij lekker gaan uitrusten voor de volgende dag. Pieter, Marcel, Samantha en Menno mochten nog een uurtje door met tuls en mochten om 17.00 uur moe maar voldaan ook de sporthal verlaten.

Zondag 28 juni, dag 2 van dit spektakel begon hetzelfde als de eerste dag met een uitgebreide rek-routine (ja ja, weer een uur lang) van Grand Master Kim Ung Chol. Met de pijntjes van de eerste dag nog in het lijf viel dit niet mee en hadden veel deelnemers er zichtbaar moeite mee.

image

image

image

image

Hierna gingen we over op wat sparringsoefeningen, dit keer lag de nadruk op snel bewegen (ontwijken) en daarna counteren. Het tempo van deze oefeningen lag behoorlijk hoog en iedereen was dan ook snel uitgeput. We kregen een drinkpauze van 5 minuten voordat we verder ging met het onderdeel zelfverdediging. Grand Master Kim Ung Chol demonstreerde verschillende bevrijdingstechnieken die we hierna zelf mochten proberen. Helaas hadden we hier niet erg veel tijd voor want we moesten alweer gaan lunchen.

Deze dag gingen wij met zijn allen mee met de lunch, döner eten samen met Grand Master Kim Ung Chol. Tijdens de lunch was de vermoeidheid bij Vincent al goed te zien, die arme jongen kon zijn ogen bijna niet open houden. Na de lunch gingen we op verzoek van de eigenaar van de shoarmazaak nog met zijn allen op de foto voor de deur.  Na het terugkeren in de sportzaal snel omkleden zodat het tweede deel van deze dag kon beginnen.

Zoals de voorgaande keren begonnen wij weer met zijn rek-routine en hierna deden wij nog wat zelfverdediging tegen een mes. Er zaten veel interessante technieken bij om te oefenen.  Om 15.30 uur was het voor Niek en Vincent afgelopen en hadden zij het trainingsweekend erop zitten. Nog even snel ons certificaat laten signeren door de Grand Master en met hem op de foto voordat de twee heren naar huis gingen.

image

image

Wederom gingen de dangraadhouders nog een uurtje door, in dit uur behandelden zij de wat hogere tuls (9, 10, 11 en 12) en kregen hier ook uitleg bij. Grand Master Kim Ung Chol demonstreerde de tuls helemaal zelf, wat natuurlijk fantastisch was om te zien. Ook mocht Marcel hem nog even assisteren! Hierna was het wel klaar, iedereen was uitgeblust en had nog meer pijntjes als de dag ervoor. Na het afgroeten werd Grand Master Kim nog bedankt met klompen en Leerdammer kaas , wat natuurlijk hilarische foto’s opleverde.

Hieronder nog een aantal uitspraken van Grand Master Kim Ung Chol waar wij nog lang om zullen blijven lachen:

 • Tellen op z’n Kims:
  ‘Two, two, three, four, five, six, seeeeeeven, eight.’
 • Bij het rekken:
  ‘More down!’
 • Bij het trappen:
  ‘More high!’
 • Over de uitvoering van incorrecte technieken:
  ‘No, no, no biiiiiig mistake!’
 • Nadat hij aan Marcel vroeg welke techniek beter was:
  ‘You have to kick more beautiful, beauuuuuutiful!’

Tot slot; wat was het legendarisch en wat ben ik blij dat ik dit heb mee mogen maken. Iedereen bedankt voor het leuke weekend, op naar het volgende evenement!

Taekwon,

Samantha

P.S. Binnenkort meer foto’s!