Verslag Open Zaanse (14/06/2015)

image

Zondag 14 juni stonden de Zaanse Taekwon-do kampioenschappen op het programma.

Allereerst wil ik de hulp bij het opbouwen, de ondersteuners, scheidsrechters (zelfs Arie was er, super), coaches en deelnemers hartelijk bedanken voor hun inzet deze dag. De deelnemers hebben zich van hun beste kant laten zien met veel inzet en sportiviteit. Een speciaal bedankje voor Marcel, Gerard en Samantha voor de organisatie van het toernooi. Door wat afmeldingen was het toch even puzzelen maar dankzij de ontembare geest en het doorzettingsvermogen uit het Taekwon-do hebben ze er toch iets moois van kunnen maken.

Er waren verschillende onderdelen waar aan kon worden meegedaan. Nieuw dit jaar was een hoogtesprong en een Challenge.

Met deze Challenge begon ook het toernooi.

Het was een team ontmoeting tussen het West Fries Taekwondo Centrum en Him Yoo Sool.

Het eerste onderdeel van de challenge was het uitvoeren van een Tul in teamverband.

Him Yoo Sool mocht beginnen. Marcel, Gerard, Samantha, Salvator en Niek liepen Hwa-Rang (de 8e Tul). Ze hadden er wat speciale zaken in verwerkt en het zag er heel mooi uit.

Hierna mocht WFTC aan de slag en die liepen Joong-Gun (6e Tul). Volgens de onafhankelijke scheidsrechter Danny was het WFTC hier winnaar.

Hierna was het tijd voor het team sparren. Ons team bestond hier uit Marcel, Yama, Amin, Niek en Yvonne. Vooral Amin moest stevig aan de bak en trakteerde ons op een super spannende strijd.

Yvonne deed voor het eerst deel met sparren en was in het begin nog wat gespannen. Met mooie dollyo’s en stoten en door goed te kijken won ze toch redelijk eenvoudig. Alle vijf de partijen werden gewonnen door Him Yoo Sool dus de overwinning van deze challenge was binnen.

Bij het onderdeel Tul’s individueel mocht iedereen een vrije Tul lopen. Tony en Niek behaalden hier allebei de 1e plaats. Voor Cherif een 2e plaats en Lucas (met extra lange standen) een 3e plaats.

Hierna was het tijd voor het sparren en tegelijkertijd werd ook de hoogtesprong afgewerkt. Vooral dit laatste onderdeel was heel spectaculair. De constructie die ik had gemaakt werd danig op de proef gesteld. Sommige deelnemers probeerden de bal die geraakt moest worden door het plafond te trappen. Logisch natuurlijk want je wil de bal wel goed raken. De constructie stond onder hoge druk maar heeft het gelukkig wel gehouden. Bij de hoogtesprong was er prijs voor Patrick en Siro 1e, Vince 2e en Gino 3e.

Bij het sparren heb ik heel wat mooie partijen gezien. Soms was er een poule samengevoegd in verband met het aantal deelnemers maar dat maakte het niet minder spectaculair. Ook al ben je wat kleiner of lichter, je kunt nog steeds winnen. Vanuit Him Yoo Sool was hier een 1e plaats voor Cherif, Xiano, Amin en Niek. Een 2e plaats voor Patrick, Tony en Vince en een 3e plaats voor Axel.

We waren redelijk vroeg klaar en er was nog wat tijd over om nog wat te trainen. Enkele diehards konden dat nog opbrengen en Sahyung Henk heeft ons wat onderwezen in het zwaardvechten. Heel interessant en leerzaam.

Al met al was het een super mooie dag voor het Taekwon-do en hopen we ook volgend jaar weer een Open Zaanse te houden en het ook iets groter te maken met aantal deelnemers.

Taekwon, Pieter

PS: De video’s (inclusief bewerking) hebben wij mogen lenen van Antonio (de vader van Lucas en Siro), hiervoor bedankt! De foto’s houden jullie tegoed en komen binnenkort.