Verslag Seminar GM Trevor Nicholls

image

Afgelopen weekend zijn we met Him Yoo Sool naar Hoofddorp geweest om een seminar onder leiding van Grandmaster Trevor Nicholls (IX dan) bij te wonen. Van de club waren Pieter, Salvator, Yvonne, Margreet en Marcel aanwezig. Samantha en Nikita  van Spirit Taekwon-do waren ook met ons mee.

Eenmaal aangekomen begroetten we onze eigen Master Henk Zonsveld van de DTF. Andere aanwezige Masters zaterdag waren Master Zondag, Master Braemer (Duitsland) en Master Pérez (Spanje).

De seminar begon met een gezamelijke warming up, met allerlei verschillende oefeningen die we moesten uitvoeren na een signaal met een fluit. Hierna kwamen er allerlei traptechnieken voorbij die we van de ene kant van de sporthal naar de andere kant moesten uitvoeren.

Na de warming-up werd er een grote kring gemaakt en mochten alleen de instructeurs vanaf 5de dan blijven staan. Deze werden onderwezen in de laatste drie van de 24 tuls. Het was erg inspirerend om de huidige generatie leraren de tuls te zien lopen. Ook Henk en Pieter lieten zich van hun beste kant zien.

Hierna werden groepen gesplitst. De mensen die sparringsspullen mee hadden werden onderwezen door één van de leerlingen van GM Nicholls, namelijk Matthew Brunger (VI Dan). Deze leerling was in 2014 wereldkampioen geworden op zowel het onderdeel sparring als het onderdeel tuls, erg indrukwekkend!

De rest van de groepen werden onder gebracht bij Master Henk, Master Braemer en Master Pérez.

Na de pauze werden de groepen opnieuw verdeeld en was er de gelegenheid voor sommigen om een workshop scheidsen van Master Pérez te volgen. Wij werden onderwezen door Master Braemer. Hier kwamen verschillende drill-oefeningen voorbij, maar dan in techniekvorm. Na een korte warming-up zorgde dit voor een hoge intensiteit. Ook werden de tuls van Chon-Ji t/m Yul-Gok behandeld. Hier nam hij steeds iemand apart en die mocht dan de technieken voordoen. Hij gaf hierbij aanwijzingen waar men op moest letten of hoe hij vond dat men het moest uitvoeren.

Aan het einde van de seminar mochten we nog even op de foto met GM Nicholls en mochten we weer na ruim 4 uur training weer naar huis! Het was een leerzame ervaring en voor sommigen van ons leuk om eens een seminar mee te maken!

Taekwon,

Marcel

P.S.: Bekijk hieronder nog een aantal foto’s van de seminar!

image

image

image

image

image

image

image

image

image