Als eerste geslaagd

image

Vanavond hebben Roos en Given examen gedaan voor gele band en gele slip.

De les begon met een korte warming-up. Daarna werd er met een paar oefeningen gekeken naar het inzicht van de dames. Toen een paar spelletjes en tot slot werden er voor het onderdeel sparring wat combinaties op kussentjes gedaan.

Nadat iedereen was opgesteld, werd er gekeken naar techniek. Saju Jirugi, Chon-Ji en Dan-Gun werden keurig uitgevoerd.

Waar de dames ook op werden getest, was hun kennis van alle traptechnieken. Zo werden alle traptechnieken gevraagt gedemonstreerd te worden op een floppy mitt. Zowel Roos als Given bewees voldoende kennis te bezitten op dit vlak.

Voordat er met het onderdeel breektest werd afgesloten, lieten de dames nog even zien wat zij met zelfverdediging hadden getraind. Bij de breektest zelf had Roos nog een klein beetje last van zenuwen… Maar niets hield haar tegen om toch de plank te breken; met zowel een hand techniek en een beentechniek. Given overtuigde ons door in één keer de plank te breken met een zijwaartse trap.

En ja, natuurlijk zijn Roos en Given met vlag en wimpel geslaagd voor hun examen! Van harte gefeliciteerd! Zij zijn als eerste geslaagd voor hun examen.

De andere jeugdleden zijn vrijdag aan de beurt. Jongens en meiden, veel succes alvast!